Što prakticiram svako jutro kako bi se osjećala dobro taj dan?

Nekada, dok bi se probudila, odmah bi trčala do kuhinje, napravila kavu i gledala po mobitelu a onda sam se čudila kako sam anksiozna i teško mi se razbuditi.

Zadnjih par mjeseci radim na mijenjanju svojih navika i zaista ima nešto u tome u tome kako započinjete jutro takav će vam biti i dan 🙂

Jutro je najvažniji dio dana, jer način na koji ga započinjemo, značajno utječe na ostatak našeg dana.

Odmah nakon buđenja, popijem čašu mlake vode s nekoliko kapi limuna.
Voda s limunom me hidrira i odgovorna je za uklananje toksina iz tijela. Također potiče endokrini sistem koji je odgovoran za detoksikaciju organizma.

Nakon toga odvježbam 30-40 minuta joge ili pilatesa, koja mi razbudi tijelo i um, i da mi predivnu energiju za dan. Fokusiram se na duboko disanje kako bi smanjila stres i unaprijedila koncentraciju.

Poslije vježbanja i dubokog disanja postavim namjeru za taj dan – npr moja namjera danas je privući obilje i osjećati radost.
Napišem što sve moram obaviti i napišem bar 5 stvari na čemu sam zahvalna taj dan.

Napravim si fini doručak koji mi je neophodan za energičan početak dana- najčešće spirulina smoothie ili zobenu kašu s domaćom granolom i svježim voćem a tek onda popijem omiljenu kavu s malo zobenog mlijeka.

Poslije doručka dok se tuširam, mučkam kokosovo ulje u ustima. Pojedine studije su otkrile da uljem možemo smanjiti broj štetnih bakterija koje se nalaze u slini i plaku jednako učinkovito kao vodicom za ispiranje usta.

Dok mi je koža još vlažna nanesem Shrooom & Precious Serum te nakon toga stavim SPF. Jako volim staviti I ulje na još vlažno tijelo i pjevati ili plesati dok se spremam za dan.